choco cupcakes with pink frosting


3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Några droppar röd karamellfärg
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
2. Droppa försiktigt i lite röd karamellfärg och rör om så att all frosting färgas. Ju mer karamellfärg, desto rosare/rödare frosting.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

Recept från "Leila bakar" av Leila Lindholm
Kommentarer
Postat av: Sophie
dom var LÄSKIGT goda!
Trackback