chokladmuffins med marsipanros




150 g smör
2 dl gräddfil
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt gräddfil.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma vätskan (smör och gräddfil).
5. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, muffinsarna ska inte vara kladdiga.



60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med en marsipanros.


Rosa och grön marsipan
1. Gör en avlång rulle av marsipanen.
2. Skär rullen i skivor.
3. Platta ut e små skivorna.
4. Lägg skivorna lager på lager med lite mellanrum.
5. Rulla ihop skivorna och tryck ut bladen lite så har du en färdig marsipanros!
Klicka här för att se bilder på hur du gör en marsipanros!



Recept på muffins och frosting från "Leila bakar" av Leila Lindholm
Recept på marsipanros, eget


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0