kanelmuffins




2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk kanel
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk

Kaneltopping
3 msk strösocker
1/2 tsk kanel

1. Börja med att förbereda kaneltoppingen. Rör ihop kanel och socker i en liten skål.
2. Sätt ugnen på 190 grader.
3. Måtta upp mjöl i ett litermått och rör ner bakpulver, salt och kanel. Rör om ordentligt med en gaffel.
4. Lägg smör och socker i en bunke. Vispa med elvisp tills det blir en ljus, lite fluffig smet. Knäck ägget mot kanten och vispa ihop det med smeten.
5. Rör ner mjölblandningen med en gaffel så att smeten blir jämn och klimpfri. Häll i mjölken och rör ihop allting till en tjock smet.
6. Om du har en muffinsplåt, lägg pappersformar i plåtens formar. Lägg annars 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
7. Klicka ner smeten i formarna. De ska fyllas till tre fjärdedelar. Strössla över kaneltoppingen och sätt in plåten i mitten av ugnen.
8. Baka muffinsen i 15 minuter. Pröva om de är klara genom att sticka en provsticka mitt i en muffins. Om stickan är torr och smetfri är de klara, annars får de vara inne ett par minuter till.
9. Ta försiktigt ut muffinsen utan att bränna dig och låt dem svalna.


Recept från "Första bakboken" av Johanna Westman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0