kardemummascones




7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
2 tsk malen kardemumma

Ägg, råsocker och mandelspån till pensling

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Recept från "Leila bakar" av Leila Lindholm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0