kärleksmums




5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet
2 dl vatten
300 g smör
200 g knäckchoklad (alt. mörk kvalitetschoklad 70 %)

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och krämigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40x35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad.
7.Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.


2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl kokosflingor

1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
3. Strö över kokos och låt glasyren stelna.
4. Skär kakan i rutor.


Recept från "Leila bakar" av Leila Lindholm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0