kladdkakehjärtan med fruktsallad




2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smör

Du behöver: Bakform med löstagbara kanter, bakplåtspapper, medelstor kastrull, bordskniv

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Den här kakan är så kladdig att den lätt fastnar i bakformen och därför måste man lägga bakplåtspapper i botten. Lägg bakformen på paperet och rita längs med kanten med en blyertspenna. Klipp sedan ut en rundel som passar att lägga i formen.
3. Smält smöret i kastrullen på svag värme. Blanda ner alla andra ingredienser i smöret och rör om till en jämn smet.
4. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen i 35 minuter.
5. Ta ut kakan och låt den svalna innan du tar ut den ur formen. Börja med att lossa kanterna med en bordskniv.
6. Skär ut hjärtan ur kakan med en hjärtformad pepparkaksform.


2 äpplen (t.ex. Granny Smith)
2 bananer
3 kiwis
Saften från 1 lime
(Andra frukter)

1. Skala äpplena och kiwisarna med en potatisskalare.
2. Hacka alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
3. Pressa lime över fruktsalladen.


Recept från "Första Bakboken" av Johanna Westman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0