müsli



6 dl havregryn
6 dl rågflingor
1 1/2 msk kardemumma
1 1/2 msk kanel
4 msk rapsolja
4 msk vatten
3 msk krossade linfrön
1 tsk vaniljsocker
100 g grovt hackade nötter (sötmandel, valnötter eller hasselnötter)
Torkade aprikoser och katrinplommen, grovt hackade

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser förutom krossade linfrön, vaniljsocker, nötter och de torkade frukterna.
3. Bred ut müsliblandningen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter.
5. Tillsätt nötterna och låt müslin rosta vidare i ytterligare 5 minuter.
6. Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg och doftar gott.



Recept från Fredrik Paulun

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0