peanut butter cupcakes




3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
2 dl saltade jordnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Hacka jordnötterna och varva dem med smet i formarna tills de är fyllda till 2/3.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


1 dl mjukt jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Saltade jordnötter till garnering

1. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.


Recept från "Leila bakar" av Leila Lindholm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0