saltstänkta chokladtryfflar




250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt

Kakao

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och flingsalt och mixa.
3. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt stelna i kylskåp i cirka 4 timmar.
4. Forma chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i kakao.

Detta grundrecept går att variera med massor av olika goda smaker. Man kan krydda med chili och kanel, rivet citronskal, pepparmyntsolja, mörk rom, whiskey, malen ingefära eller krossad kardemumma. Det går även att rulla tryflarna i olika smaksatta sockervarianter. Jag använder råsocker blandat med stött kardemumma eller malen kanel. Det är okcså väldigt gott att blanda strösocker med rivet citron- eller apelsinskal (låt blandningen stå framme och torka först).



Recept från "Leila bakar" av Leila Lindholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0